Bericht van Arthur van de Graaf: ‘Mijn toegevoegde waarde’


De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vandaag: Arthur van de Graaf van crowdfundingplatform Sublime Doing.

Twee weken geleden was ik met een tweetal vermogende investeerders in gesprek. Wat ik me nog goed kan herinneren aan de conversatie was de opmerking van één van hen. Hij zei tegen mij: ‘mooi om te zien hoe onafhankelijk jij bent’. Best bijzonder om te horen voor iemand die zijn werkzame leven verslaafd is geweest aan een maandelijks shot salaris. Voor iemand die dacht dat hij financiële rijkdom nodig had om onafhankelijk te kunnen zijn.

Met mijn maandelijkse shot salaris bleef ik rustig en werd mijn creativiteit tot een terminaal serieus laag niveau verlaagd. Met mijn inkomen dacht ik zekerheid te kunnen kopen. Wat ik ermee kocht was afleiding en vooral afleiding van mijzelf. Vanaf het moment waarop ik het infuus uit mijn arm heb getrokken en het inkomen niet meer binnenstroomde, was ik aangewezen op mijzelf. En moest ik investeren in mijzelf en opzoek naar de toegevoegde waarde waarmee ik mijn onafhankelijkheid echt kon verdienen. Inmiddels ben ik niet meer onmisbaar voor een grote organisatie.

Door misbaar te zijn heb ik mijn toegevoegde waarde gevonden. Tegenwoordig neem ik geen werk meer, maar geef ik tijd op die plekken waar mijn toegevoegde waarde mijzelf de meeste voldoening geeft. Wil jij ook het bloed weer door je aderen laten stromen in plaats van een maandelijks shot salaris? Stop dan ook met het nemen van werk en bepaal voor jezelf waar het geven van jouw tijd jou de meeste voldoening geeft.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).