Britse landbouworganisaties willen einde slacht melkkalveren


Een einde aan de slacht van duizenden pasgeboren kalveren. In Groot-Brittannië wordt daar serieus werk van gemaakt, zo schrijft The Guardian. De vrouwelijke melkkalveren kunnen opgroeien tot melkkoe, maar de stieren hebben voor de boeren eigenlijk geen functie. Daarom worden er jaarlijks zo’n 95 duizend mannelijke melkkalveren direct na geboorte geslacht. Om hier een eind aan te maken moet er voor deze kalveren een nieuwe markt worden gevonden. Een van de manieren om dit tegen te gaan is het bevorderen van de consumptie van kalfsvlees, zodat de dieren een kans krijgen om op te groeien. Verschillende landbouworganisaties werken nu samen om de publieke opinie over het eten van dit vlees te veranderen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).