Burgerinitiatief leidt tot meer openheid studie voedselveiligheid


Als het aan de Europese Commissie ligt, krijgen consumenten meer inzicht in studies over voedselrisico’s. Dat meldt de site Skipr. De commissie wil studies van de Autoriteit voor Voedselveiligheid ESFA toegankelijk maken voor iedereen. Daarnaast moet er een register komen om te garanderen dat bedrijven ongunstige rapporten niet achterhouden. Met deze voorgestelde aanpassingen van de Algemene Voedselwet reageert de commissie op een burgerinitiatief van meer dan 1 miljoen Europeanen. Zij riepen op tot openbaarmaking van rapporten bij het beoordelen van bestrijdingsmiddelen. De lidstaten en het Europees Parlement moeten het voorstel nog goedkeuren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).