‘Compassionate Frome’ pakt eenzaamheid aan


De aanpak van eenzaamheid in de Engelse plaats Frome heeft succes, zo schrijft de BBC. Mensen die eenzaam zijn, zorgen vaak minder goed voor zichzelf. Dit kan ernstige gezondheidsklachten tot gevolg hebben. Dokter Helen Kingston zette daarom het programma ‘Compassionate Frome’ op. Als Kingston hoort dat een van haar patiënten eenzaam is, schakelt zij de hulp van een zogenaamde ‘Health Connector’ in. Deze vraagt de patiënt wat deze nodig heeft om zich beter te voelen. Honderden vrijwilligers informeren hen over beschikbare activiteiten, variërend van linedancen tot een doe-het-zelfclub voor mannen. Sinds de invoering van het programma, is het aantal ziekenhuisopnames drastisch gedaald en zijn er veel minder mensen eenzaam.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).