Dorpsbewoners Kenia krijgen geld in plaats van ontwikkelingshulp


Wat zou er gebeuren als we in plaats van ontwikkelingshulp mensen direct geld gaven? Een nieuw onderzoek in een Keniaans dorp wil een antwoord vinden op die vraag. Iedere volwassen inwoner krijgt 12 jaar lang 20 dollar per maand. In een reportage van de BBC vertellen de dorpsbewoners dat zij het geld gebruiken voor zaken als een nieuw matras, schoolgeld en een geit. De onderzoekers willen ontdekken of zo’n universeel basisinkomen mensen uit de armoede kan tillen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).