Hubble wordt mogelijk museumobject


Zo rond 2030 zal ruimtetelescoop Hubble terugkeren naar de atmosfeer, om vervolgens te verbranden. Maar als het aan de Britse satellietexpert Stuart Eves ligt, wordt de Hubble een museumobject in de ruimte, zo schrijft de BBC. Om dit voor elkaar te krijgen moet de telescoop in de ruimte worden gerepareerd.  Vervolgens kan een kleine robotische camera de Hubble filmen en deze beelden doorsturen naar de aarde. Daar zouden museumbezoekers bijvoorbeeld een virtuele tour door de Hubble kunnen maken. Eves heeft het plan inmiddels voorgelegd aan NASA.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).