Kinderen spelen in virtueel orkest


Meespelen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest in virtual reality. Afgelopen weekend konden kinderen voor het eerst kennismaken met de Virtuele Orkest Ontdekker, zo meldt RTV Rijnmond. Met de virtuele applicatie kunnen kinderen ervaren hoe het is om deel uit te maken van een orkest. Met behulp van een VR-bril, een koptelefoon en twee controllers belanden zij in een virtuele wereld, waar zij verschillende instrumenten in de lucht zien hangen. Met de controllers kunnen zij deze oppakken en bespelen, of zelf het orkest dirigeren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).