Klimaatjournalist wil bankiers overtuigen van klimaatprobleem


Klimaatjournalist Bernice Notenboom reist met bankiers naar de Noorse eilandengroep Spitsbergen.

Met de expeditie hoopt ze bestuurders uit de financiële sector ervan te overtuigen om actie te ondernemen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Volgens Noteboom houden veel bankiers zich nu nog te afzijdig. Door bijvoorbeeld goedkope leningen aan te bieden zouden zij meer burgers ertoe aan te zetten om hun huis energiezuinig te maken. De klimaatjournalist hoopt dat de bestuurders na de expeditie bereid zijn een intentieverklaring te ondertekenen.

Lees meer via Topics.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).