Leefstijlcoach helpt bij aanpakken overgewicht


Hoe kom je van je overgewicht af? Je zou kunnen overwegen om een leefstijlcoach in te schakelen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze coaches daadwerkelijk kunnen helpen om structureel af te vallen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Anders dan diëtisten laten leefstijlcoaches mensen zelf beslissen hoe ze hun leven willen veranderen. De nadruk ligt daarbij op het motiveren van patiënten. Uit het onderzoek naar de werkwijze van leefstijlcoaches blijkt dat patiënten dankzij de begeleiding meer bewegen, een stuk gezonder eten en daadwerkelijk afvallen. Volgens een van de onderzoekers is de kans groot dat de behandeling in de toekomst in de basisverzekering wordt opgenomen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).