Londen krijgt nieuw museum hedendaagse kunst


Londen krijgt een nieuw museum voor hedendaagse kunst en wel in een voormalig Victoriaans badhuis, zo meldt The Guardian. Architectencollectief Assemble zal delen van het badhuis en de ijzeren watertanks ombouwen tot 1000 vierkante meter expositieruimte. Het project is een initiatief van Goldsmiths College, de kunstacademie waar bijvoorbeeld Damian Hirst en Sarah Lucas studeerden. Het nieuwe museum wordt deels gefinancierd met de hulp van alumni. Zij doneerden werk voor een veiling.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).