‘Malawi kan aids uitroeien’


Malawi ligt op koers om hiv-aids uit te roeien. Dat zegt Jay Levy, een van de ontdekkers van het virus. Het Afrikaanse land heeft nu nog een van de hoogste percentages hiv-besmettingen ter wereld. Meer dan 1 miljoen inwoners zijn drager van het virus. Volgens Levy wordt er echter flinke vooruitgang geboekt. Dat is mede te danken aan de inspanningen van de landelijke overheid. Zo krijgen meer mensen toegang tot een behandeling en wordt de bevolking beter geïnformeerd over preventie.

Lees meer via Reuters.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).