Milieuvriendelijke prik in bier


Hoe maak je een milieuvriendelijker biertje? AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, begint op een onverwachte plek: de prik. Het bedrijf ontwikkelde een nieuw methode voor het maken van koolzuur. Hierbij hoeft water niet tot het kookpunt te worden verwarmd, waardoor er tijdens het proces geen CO2 vrij komt. Bij de nieuwe methode wordt water eerst verwarmd, om er vervolgens stikstof aan toe te voegen. AB InBev werkte jaren aan het ontwikkelen van de techniek, die volgens het bedrijf ook minder water en warmte zou gebruiken. De brouwer denkt dat de innovatie kan zorgen voor een uitstootreductie van minimaal 5 procent.

Lees meer via The Guardian.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).