Nederlands bedrijf werft talentvolle Kenianen


Goedkope arbeidskrachten voor IT-bedrijven én een inkomen en werkervaring voor jonge Kenianen. De strategie van Caspar Coding is een win-win situatie, volgens de Volkskrant. Sinds de Keniaanse overheid besloot de IT-sector te stimuleren, leren veel jongeren zichzelf coderen op derde- en vierdehands laptops. Vaak willen zijn hun kennis inzetten om problemen in de eigen regio op te lossen. Zo werd een app ontwikkeld waarmee de dichtstbijzijnde ambulance kan worden opgeroepen, waardoor levensbedreigende wachttijden worden teruggedrongen. Caspar Coding koppelt deze talentvolle jongeren aan Europese bedrijven in Kenia, waar zij een goed inkomen kunnen verdienen en zich verder ontwikkelen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).