Nieuw zeegras voor Zeeland


Rijkswaterstaat is begonnen met het zaaien van zeegras in het Grevelingenmeer. Bedoeling is om de kwaliteit van de Zeeuwse wateren te verbeteren. Met de aanleg van de Brouwersdam in 1971 werd het Grevelingenmeer zoeter.  Hierna is weer zout water ingelaten. Zeegras kon deze veranderingen niet aan en verdween grotendeels uit de provinciale wateren. Na een succesvolle pilot wordt de plant nu op drie plaatsen in het Grevelingenmeer geherintroduceerd. Volgend jaar volgt het Veerse Meer. De terugkeer van de plant kan zorgen voor een ecologische impuls, want zeegras biedt uitstekende paai- en schuilplaatsen voor het onderwaterleven.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).