Nieuwe klamboe beschermt beter tegen malaria


Een nieuw soort klamboe biedt hoop in de strijd tegen malaria. Nog steeds sterven er jaarlijks bijna een half miljoen mensen aan de ziekte, vooral kinderen in Afrika. Doordat muggen resistentie ontwikkelen tegen standaard insecticiden, bieden hiermee geïmpregneerde klamboes niet overal afdoende bescherming. Door de klamboes ook te bewerken met een specifieke chemische stof, blijken resistente muggen toch beter tegengehouden te worden. Tijdens een studie in Tanzania waar meer dan 15 duizend kinderen bij betrokken waren, bleek de klamboe het aantal gevallen van malaria drastisch terug te dringen.

Lees meer via Reuters en The New Daily.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).