‘Robot Harvey voorkomt oogstafval’


Snel alle paprika’s plukken als ze rijp zijn – er is nu een robot die daarbij kan helpen. Harvey beweegt zich zelfstandig tussen de planten door en is in staat om te bepalen of de paprika klaar is om geplukt te worden. Is dit het geval, dan pakt hij de vrucht met een zuignap en zaagt hij de steel door. Zijn Australische ontwikkelaars onderzoeken hoe de landbouw verder geautomatiseerd kan worden. Zij stellen dat Harvey kan helpen om oogstafval te voorkomen door bij te springen tijdens piektijden in de oogst.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).