Satelliet registreert methaan


Milieuorganisatie Environmental Defense Fund wil een satelliet lanceren om methaan in de atmosfeer te registreren. Dat schrijft The New York Times. Methaan vormt een van de grootste bedreigingen voor het klimaat. Wanneer er een lek ontstaat, bijvoorbeeld bij industriële processen, houdt het 80 keer zo veel warmte vast als CO2. Op dit moment is het nog lastig om vast te stellen waar deze lekken ontstaan. De satelliet zou aan die situatie een einde moeten maken. De data die de satelliet verzamelt zal openbaar worden gedeeld, zodat overheden en bedrijven over de hele wereld het probleem bij de bron kunnen aanpakken.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).