Tasmaanse duivel gered met medicijnen voor mensen


Medicijnen voor mensen kunnen mogelijk de met uitsterven bedreigde Tasmaanse duivel redden. Dat schrijft de BBC. Het buideldier leeft in het wild alleen op het Australische eiland Tasmanië. Door een besmettelijke vorm van kanker is de populatie van de Tasmaanse duivel de afgelopen jaren sterk afgenomen. Tijdens onderzoek bleek een medicijn tegen kanker bij mensen ook werkzaam bij het dier. Volgens de onderzoekers biedt de vinding hoop voor het instandhouden van de Tasmaanse duivel.Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).