Vlaamse modeontwerper vraagt aandacht voor milieu met bijzondere designs


De Vlaamse modeontwerper Jasna Rok wil met bijzondere designs aandacht vragen voor het milieu. Volgens Rok is de modewereld een van de vervuilendste industrieën ter wereld. Zo wordt veel textiel ongebruikt weggegooid en kost het wassen van kleding erg veel water. De ontwerpster ontwikkelde onder meer een stof die dankzij speciale inkt van kleur kan veranderen. Nu werkt ze aan een sjaal die nooit gewassen hoeft te worden, omdat hij geurtjes en bacteriën weert. Door gebruik te maken van de slimme stoffen hoopt Rok dat we in de toekomst aan een enkel kledingstuk genoeg hebben.

Lees meer via Het Parool


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).