Voor het eerst zorgrobot aan de slag in Nederland


Voor het eerst is er in Nederland een zorgrobot aan de slag gegaan in een ziekenhuis. Het gaat om een experiment in het Franciscus Vlietland ziekenhuis in Schiedam, zo schrijft RTV Rijnmond. Robot Pepper moet verpleegkundigen ondersteunen bij routinetaken, zoals opnamegesprekken en het invullen van vragenlijsten over slapen, pijn en stoelgang. Hierdoor zouden zorgwerkers meer tijd overhouden om directe zorg aan het bed leveren. Een verpleegkundige van het Schiedamse ziekenhuis hoopt dat de slimme robot op den duur ook Arabisch en Pools leert spreken. Nu gebruiken de verplegers vaak online vertaalmachines.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).