Zweedse weg laadt elektrische auto op


Je auto opladen terwijl je rijdt – het kan nu in Zweden. Bij Stockholm is de eerste weg geopend die stroom kan leveren aan rijdende auto’s en vrachtwagens. Op de weg liggen elektrische rails. Met een beweegbare arm die aan de bodem van de auto’s vast zit, kan energie worden overgebracht naar de batterij van het voertuig. Feitelijk een soort omgedraaide trolleybus. Het elektrische weggedeelte is nu slechts twee kilometer lang, maar de Zweedse overheid heeft plannen om het systeem in de toekomst fors uit te breiden. Dynamisch opladen zorgt niet alleen voor gebruiksgemak, het houdt de auto’s ook betaalbaar omdat een kleinere batterij nodig is.

Lees meer via The Guardian.

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).