3D-printer brengt huid aan op wond


Een wond helen door er met een 3D-printer een stukje huid overheen te leggen. En dat binnen twee minuten. Onderzoekers van de Universiteit van Toronto denken dit mogelijk te hebben gemaakt, zo schrijft Good News Network. De printer maakt een dunne strook synthetisch weefsel, dat over een wond kan worden geplakt. Het weefsel bestaat uit een mengsel van collageen en fibrin; eiwitten die het lichaam gebruikt om wonden te helen. Volgens de onderzoekers kan hun vinding het mogelijk maken om voor iedere wond het meest geschikte weefsel te produceren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).