Alaska maakt plan tegen klimaatverandering


De VS hebben zich teruggetrokken uit het klimaatakkoord van Parijs. Toch hebben staten als New York en Californië al eigen plannen opgesteld om de opwarming van de aarde tegen te gaan. En nu voegt nog een staat zich bij dat rijtje: Alaska. En dat is opvallend, omdat Alaska traditioneel een Republikeins bestuur heeft en een belangrijke producent is van olie en gas. Wel heeft de staat de effecten van klimaatverandering al goed kunnen merken. Zo ontdooit de permafrost onder wegen en gebouwen, waardoor de bovenliggende infrastructuur beschadigd raakt. Niet alleen zal Alaska haar eigen uitstoot terugdringen, ook voert het een belasting in op de emissie van bedrijven.

Lees meer via The New York Times.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).