Bankje zorgt voor debat over design


Een campagne op sociale media vraagt aandacht voor de inrichting van de openbare ruimte. Dat schrijft de BBC. Op Twitter werd een foto geplaatst van een regenboogkleurig bankje in de Canadese stad Ontario. De twitteraar wees op de opvallende gebogen metalen armleuningen, die volgens hem bedoeld zijn om te voorkomen dat daklozen op het bankje gaan slapen. Veel twitteraars vonden dat daklozen op deze manier worden gereduceerd tot probleem. Onder de hashtag ‘hostile design’ worden nog meer voorbeelden uit de openbare ruimte gedeeld die een aanpassing kunnen gebruiken.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).