Belgische studente ontwikkelt vaccin tegen kanker

Damya Laoui
© Damya Laoui

Een Belgische studente heeft een behandeling ontwikkeld die mogelijk kan helpen tegen kanker. Hoewel veel mensen kanker in eerste instantie overleven, overlijden veel patiënten uiteindelijk aan de gevolgen van terugkerende kanker of uitzaaiingen. Damya Laoui wil patiënten een vaccin geven, dat cellen bevat van hun eigen kanker. In tumoren zitten naast kankercellen, namelijk ook zogeheten dendritische cellen. Deze zijn afkomstig van ons immuunsysteem.

Laoui hoopt binnen een paar jaar te kunnen beginnen met klinische studies waarbij het vaccin op mensen wordt getest. Met haar onderzoek is zij een van de finalisten van Wetenschapstalent 2018, een wedstrijd van nieuwsplatform New Scientist.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).