Bericht van Maria van der Heijden: ‘Van hoofd naar hart’


De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vanochtend Maria van der Heijden, directeur van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Nederland.

Sta je wel eens stil bij wat je het állerbelangrijkst vindt in het leven? Bij je diepste waarden? Vaak krijgen het werk, de dagelijkse drukte en Whatsapp-groepen voorrang, nietwaar? Tot levensbeschouwelijke overdenkingen kom je meestal pas wanneer je afstand neemt. Op vakantie bijvoorbeeld, ver weg van huis. Of door de stilte op te zoeken, met meditatie. In de natuur zijn helpt ook.

Dit zijn dan ook precies de ingrediënten van een bijzondere reis die een groep bestuurders en directeuren uit de financiële wereld en de energiesector onlangs maakte. Onder leiding van experts waren zij drie dagen in het Noordpool gebied. Ver weg van huis, in relatieve stilte – want géén bereik – en middenin de natuur. Een natuurgebied waar de gevolgen van klimaatverandering steeds zichtbaarder worden.

De perfecte omstandigheden om tot de kern te komen, zo bleek. Doel van de reis was om de ambitie en snelheid van het CO2-neutraal maken van onze samenleving, te verhogen. De deelnemers wisten wel dat dit belangrijk is, maar nu kregen ze ook de rust en tijd om dat te vóelen. Ze gingen van hoofd naar hart, mede door het verontrustende decor van terugtrekkende gletsjers.

MVO Nederland ondersteunt hen de komende tijd bij het concreet maken van de plannen. Want het hart laten spreken is 1, komen tot concrete daden is twee.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).