‘Bezitloze economie steeds populairder’


Steeds meer mensen genieten van muziek, films en series via een abonnement. Maar ook apparaten worden steeds vaker geleased. Volgens de Volkskrant is de bezitloze economie vooral populair onder studenten. Zij kiezen ervoor om dure apparaten als wasmachines en laptops niet zelf te kopen, maar te huren. Zo’n abonnement is een aantrekkelijk alternatief, omdat studenten vaak niet genoeg geld hebben om dergelijke apparaten aan te schaffen. Volgens econoom Annemieke Tuinstra bieden abonnementen weliswaar gemak, maar moeten consumenten zich wel afvragen of een leasecontract ook op langere termijn voordelig is.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).