Brussel krijgt dependance Pompidou


Brussel heeft een nieuw museum voor moderne kunst. Op de plek waar een half jaar geleden nog auto’s stonden te blinken, staan nu kunstwerken van Marcel Broodthaers en Michel Gondry. Het pand van de Brusselse Citroëngarage is namelijk veranderd in museum Kanal. Het is de Belgische afdeling van het Parijse Pompidou, zo schrijft Trouw. De komende jaren gaat het museum elf miljoen euro betalen aan het Centre Pompidou. Daar krijgt het behalve kunstwerken ook expertise en personeel voor terug. Overigens is niet iedereen enthousiast. Sommige kunstkenners zijn bang dat Kanal te weinig zal betekenen voor kunstenaars van eigen bodem.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).