Canada voegt derde genderoptie toe


Wie zichzelf niet ziet als man of vrouw, kan in Canada straks voor een derde gender kiezen. De maatregel zal worden doorgevoerd bij de eerstvolgende volkstelling in het land, zo schrijft The Independent. Daarmee is Canada het vierde land dat naast man of vrouw nog een gender erkent. Eerder gingen India, Nepal en Pakistan daar al toe over. Een Canadees zal straks bij geslacht ‘Anders, namelijk…’, kunnen aanvinken, en daarbij een eigen definitie aangeven. Het toevoegen van een derde gender was een suggestie van Canadese LGBT-groepen, die daarvoor hebben gelobbyd bij de overheid.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).