Canadese voetbalster wil meedoen bij de mannen


De Canadese Stephanie Labbé kan net zo goed voetballen als de mannen in de Noord-Amerikaanse competitie. Toch mag ze niet met hen meespelen. Even leek het erop dat Labbé een glazen plafond in de sport had doorbroken, zo schrijft The Guardian. Zij had zich namelijk gekwalificeerd om uit te komen voor een mannenteam. Maar vervolgens gaf de sportbond aan dat zij niet werd toegelaten tot de competitie. Labbé geeft echter niet op: ze is van plan een verzoek in te dienen, om de regels van de bond aan te passen. Ze zegt een voorbeeld te willen zijn voor jonge meiden die zelf willen bepalen waar en hoe ze sporten.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).