Chili biedt Palestijnen nieuw thuis


Chili biedt een nieuw thuis aan Palestijnen uit Syrische vluchtelingenkampen. Dat is opvallend, want deze asielzoekers krijgen vrijwel nergens een paspoort. Sinds begin vorige eeuw de eerste Palestijnen naar Chili trokken, is de Palestijnse gemeenschap in het land uitgegroeid tot de grootste buiten het Midden-Oosten. Volgens Al Jazeera hebben de Palestijnen zich ontwikkeld tot een welvarende en invloedrijke groep in de Chileense maatschappij. De hoofdstad Santiago heeft zelfs een voetbalclub en een school met de naam Palestina.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).