‘Een vreedzame revolutie – Armenië laat zien dat het kan’


Een vreedzame revolutie – Armenië laat zien dat het kan. Dat schrijft Trouw. Na maandenlange protesten is oppositieleider Nikol Pasjiniangekozen tot de nieuwe premier. Na de machtsoverdracht waren er in de hoofdstad Jerevan geen tanks te zien, maar zingende en juichende mensen. Volgens Armenië-expert Thomas de Waal is de vreedzame machtsoverdracht minder verwonderlijk dan het lijkt. Volgens hem hebben Armeniërs nationale solidariteit hoog in het vaandel staan. Politieke leiders zouden liever aftreden dan geweld te gebruiken tegen de bevolking.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).