Gezamenlijke aanpak bij bescherming bosolifant


Het Verenigd Koninkrijk en Gabon werken samen om de bosolifant te beschermen tegen stropers. Dat schrijft The Guardian. De bosolifant werd vroeger tot de Afrikaanse olifant gerekend. Ruim de helft van alle bosolifanten leeft in Gabon, maar de dieren worden ernstig bedreigd door illegale jacht. De handel in ivoor is een belangrijke inkomstenbron voor terroristische organisaties als Boko Haram. Rangers uit Gabon krijgen nu training van Britse militairen om stropers effectiever te bestrijden. Ook gaan milieubeschermers in gesprek met de lokale bevolking, om hen te overtuigen van het belang van beschermende maatregelen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).