Google helpt blinden hun omgeving te verkennen


Een extra hulpmiddel voor blinden om hun weg te vinden. Google introduceert namelijk een nieuwe app, met de naam Lookout. Daarmee kunnen blinden objecten herkennen die op hun pad komen. De app geeft korte, gesproken aanwijzingen, zoals ‘stoel op 3 uur’. Ook is Lookout in staat om teksten op borden te lezen en deze informatie door te geven als gesproken tekst. Gebruikers dragen de smartphone aan een koord om de nek, zodat het scherm de omgeving kan opnemen.

Lees meer via Engadget.

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).