Huisartsen bieden erfelijkheidstest aan


Huisartsen in Nederland gaan een erfelijkheidstest aanbieden. De test is bedoeld voor mensen die niet weten of ze drager zijn van een erfelijke ziekte. Wanneer de ouders beide drager zijn is er een sterk verhoogd risico op een ernstig ziek kind. Om dit te onderzoeken moeten ouders nu nog naar het ziekenhuis. In het noorden van Nederland gaan nu zes huisartsen een bloedtest aanbieden. De test controleert op zo’n 70 erfelijke ziektes, waaronder taaislijmziekte en verschillende huidaandoeningen. De test bij de huisarts moet de drempel voor aanstaande ouders verlagen. Volgens de Volkskrant is Nederland het eerste land ter wereld waar een dergelijke test bij de huisarts kan worden gedaan.

Lees meer via Algemeen dagblad.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).