Hulporganisatie helpt ex-guerrillastrijders aan werk


Hoe zorg je ervoor dat voormalige guerrillastrijders succesvol in de samenleving re-integreren? Dat is een actuele vraag in Colombia, sinds de FARC-rebellen en de regering de vrede hebben getekend. Veel guerrillastrijders waren al op jonge leeftijd actief voor de FARC en zijn nooit naar school geweest. Deze ex-rebellen kunnen niet lezen en maar weinig werkgevers zijn bereid hen in dienst te nemen. Karen Carvajalino is de oprichter van een organisatie die de voormalige rebellen de kans geeft een opleiding te volgen. Ook helpt ze hen met het opzetten van een eigen bedrijf. Volgens Carvajalino is onderwijs van essentieel belang om een stabiele vrede te realiseren.

Lees meer via BBC.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).