IJsland nieuwe hotspot voor datacenters


IJsland zou in de toekomst de belangrijkste plek voor dataopslag kunnen worden, zo schrijft de BBC. Het internet en mobiele communicatie vragen om de verwerking en opslag van enorme hoeveelheden data. IJsland biedt bedrijven een aantal belangrijke voordelen om hier hun datacenters neer te zetten. Zo beperkt het zeeklimaat het stroomverbruik van koelingssystemen. Ook is er een grote voorraad goedkope energie, voornamelijk afkomstig uit geothermische- en waterkrachtcentrales. Dit maakt dat de keuze voor IJsland ook goed is voor het milieu. Onlangs begon Vodafone met de bouw van een datacenter in de buurt van Reykjavik.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).