Jonge Kenianen leren Chinees


Steeds meer jonge Kenianen leren mandarijn. Kennis van het Chinees kan hun arbeidskansen fors verbeteren. Dat schrijft Deutsche WelleDe taallessen zijn populair omdat Chinese bedrijven betrokken zijn bij meerdere grote infrastructuurprojecten in Kenia. De overheid verplicht deze bedrijven om veel Keniaanse werknemers aan te nemen. Nu leidt een gebrek aan kennis van elkaars taal en cultuur nog regelmatig tot spanningen tussen Chinese en Keniaanse werknemers. Er is dan ook veel vraag naar Keniaanse arbeiders die het mandarijn machtig zijn.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).