Koor brengt Grieken en Turken op Cyprus samen


Hoe zorg je voor eenheid op een verdeeld eiland? Een koor op Cyprus hoopt dat samen zingen kan zorgen voor vrede en verzoening. Dat schrijf Al Jazeera. Cyprus is al ruim veertig jaar verdeeld in een Grieks en een Turks deel. Diplomatieke pogingen om voor eenwording te zorgen zijn tot nu toe mislukt. De inwoners van beide delen hebben veel vooroordelen over elkaar. Het ‘Bi-Communal Choir for Peace in Cyprus’ bestaat uit zowel Griekse als Turkse Cyprioten. Het koor geeft in het hele land optredens. Door samen te oefenen en op te treden leren de koorleden meer over elkaars cultuur en ontstaan er vriendschappen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).