Kunstproject rondom koloniale standbeelden


Hoe gaan we om met monumenten voor historische figuren die een rol speelden in het koloniale verleden? Een groep kunstenaars houdt een reeks performances om die vraag te onderzoeken, schrijft Deutsche Welle. De Duitse kanselier Otto von Bismarck en de Portugese Koning Carlos I speelden beiden een belangrijke rol in het verdelen van Afrika onder de Europese koloniale machten. Standbeelden van hen zijn te vinden in Berlijn en Lissabon. Kunstenaar Marcio Carvalho hoopt met zijn performance deze standbeelden van hun monumentale karakter te ontdoen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).