Man zonder benen of voeten bereikt top Everest


De top van de Mount Everest bereiken. Het is een bijzondere prestatie, maar uniek inmiddels niet meer. Dat geldt niet voor de expeditie van de 69-jarige Xia Boyu. 43 jaar geleden probeerde hij voor het eerst de Everest te beklimmen. Dat liep slecht af en Boyu verloor beide voeten. Jaren later kreeg hij kanker, wat ertoe leidde dat zijn beide benen moesten worden geamputeerd. Boyu maakt nu gebruik van twee protheses. Afgelopen week wist hij, bij zijn 5e poging, dan toch de top van de Everest te bereiken.

Lees meer via The Guardian.

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).