Myna Mahila Foundation bij Royal Wedding


 

Betaalbaar maandverband voor de bewoners van de Indiase sloppenwijken. Dat is de missie van de stichting Myna Mahila, zo meldt de BBC. Menstruatie is nog steeds een taboe in India. Tientallen miljoenen vrouwen gebruiken geen tampons of maandverband, wat leidt tot gezondheidsproblemen. De stichting neemt vrouwen in dienst voor de productie van het maandverband en gaat er vervolgens mee langs de deuren. Onlangs kregen de vrouwelijke initiatiefnemers een steuntje in de rug van het Britse Koningshuis. Prince Harry en Meghan Markle vroegen in plaats van huwelijkscadeaus om een donatie aan door hen gekozen goede doelen. Zij selecteerden ook Myna Mahila.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).