Nederlandse expositie voor internationale dag botanische kunst


De zonnebloemen en irissen van Vincent van Gogh zijn wereldberoemd. Toch zou de schilder nooit worden toegelaten tot de botanische kunstenaarsvereniging. Dat stelt botanisch kunstenaar Anita Walsmit-Sachs in Trouw. Botanische kunst draait namelijk om het zo realistisch mogelijk afbeelden van bloemen en planten. Over de hele wereld verbeelden kunstenaars op deze manier de flora in hun omgeving. Vandaag wordt wereldwijd de jaarlijkse dag van de botanische kunsten gevierd. Voor het eerst doet ook Nederland hier aan mee. De Nederlandse expositie wordt geopend in Lisse en is daar nog tot 2 september te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).