Nederlandse studenten maken drone die medicijnen aflevert


Een drone als gezondheidsassistent, die mensen met dementie helpt om op tijd hun medicijnen in te nemen. Dat is de missie van een groep studenten van de TU Eindhoven. Zij werken aan de drone BlueJay. Onlangs presenteerden zij een prototype, dat zelfstandig van A naar B vloog om daar een EHBO-tasje achter te laten. In de toekomst hopen de studenten dat BlueJay in staat zal zijn om elke dag op hetzelfde tijdstip medicijnen af te leveren. De drone zou dementerende ouderen ook op andere manieren kunnen helpen. Zo zou BlueJay bijvoorbeeld een noodsituatie kunnen herkennen en op afstand hartslag en ademhaling meten.

Lees meer via Nationale Zorggids.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).