Nieuw kunstcentrum geopend in Parijs


De Parijse kunstscene heeft er een nieuwe hotspot bij, zo meldt Deutsche Welle. Lafayette Anticipations noemt zich ‘Frankrijks eerste multifunctionele culturele centrum’. Het gebouw is te vinden in de historische wijk Marais. Naast hypermoderne expositieruimtes beschikt het centrum ook over een groot aantal ateliers. Het project is gefinancierd door het Franse warenhuis Lafayette. De Nederlandse architect Rem Koolhaas was medeverantwoordelijk voor de strakke en functionele inrichting.

Bekijk een reportage via Deutsche Welle.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).