Nieuwe producten van wegwerpplastic met ‘Ecobricks’


Indonesië heeft een groot probleem met wegwerpplastic. De vervuiling van meren en rivieren was zelfs zo ernstig, dat het leger werd ingezet om schoon te maken. Een Indonesische ondernemer wil nu een bijdrage leveren aan de oplossing. Hij bedacht de Ecobrick: een bouwsteen van samengeperst plastic. De productie daarvan is bijzonder eenvoudig: oude plastic flessen worden gevuld met plastic afval, dat met een stok wordt samengeperst. De flessen worden vervolgens gebundeld, zodat een vierkant blok ontstaat. Met de Ecobricks kunnen uiteenlopende producten worden gemaakt, variërend van stoelen tot muren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).