Artsen laten oor teruggroeien op onderarm


De Amerikaanse soldaat Shamika Burrage raakte haar oor kwijt na een auto-ongeluk. Ze kreeg het terug op een wel heel ongebruikelijke manier. Er is namelijk een nieuw oor gekweekt onder de huid van haar onderarm. Artsen haalden kraakbeen uit haar rib en plaatsten dit in de arm van de vrouw, waar het uit kon groeien tot een nieuw gehoororgaan. Het oor is vervolgens naar haar hoofd getransplanteerd. Het orgaan is voorzien van aderen en zelfs een zenuw, waardoor Burrage ook weer gevoel heeft in haar nieuwe oor.

Bekijk foto’s via CNN


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).