President Costa Rica wil verbod fossiele brandstoffen


Het eerste uitstoot-vrije land ter wereld worden. Dat is de ambitie van Costa Rica, zo schrijft Good News Network. Op dit moment voorziet Costa Rica al in 99 procent van zijn energiebehoefte met natuurlijke bronnen, zoals waterkracht en zonne-energie. Om ook het verkeer te vergroenen wil de nieuwe president een totaalverbod instellen op fossiele brandstoffen. Carlos Alvarado sprak dit voornemen deze week uit in de toespraak bij zijn be√ędiging. Hij zette zijn woorden kracht bij door daar naar toe te reizen in een bus op waterstof.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).