Schotland pakt alcoholisme aan


Schotland heeft een nieuwe maatregel aangekondigd om alcoholisme te bestrijden, zo meldt de BBC. Er komt namelijk een minimumprijs voor alcoholische dranken. Deze is gebaseerd op de totale hoeveelheid alcohol die het product bevat. De relatieve prijsstijging zal het hoogst zijn bij goedkope dranken met een hoog alcoholpercentage, zoals cider, whisky en wodka van huismerken. Volgens de overheid hebben veel Schotten een ongezonde verhouding met alcohol. De maatregel zou de overmatige consumptie beperken en levens redden.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).