Slakken krijgen geheugentransplantatie


Herinneringen overbrengen van het ene lichaam naar het andere. Sciencefiction, zou je denken, maar het is wetenschappers nu gelukt. En wel bij twee zeeslakken, zo meldt de BBC. De wetenschappers trainden een zeeslak om een defensieve reactie te ontwikkelen op pijnloze elektrische schokjes. De andere zeeslak werd niet getraind. Toen het genetisch materiaal van de ene zeeslak werd overgebracht op de andere, bleek deze opeens dezelfde defensieve reactie te vertonen. De onderzoekers denken dat de resultaten op termijn nuttig kunnen zijn om symptomen van dementie of een posttraumatische stressstoornis te verminderen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).